Processiepark en kruisweg

Processiepark

In zijn oorsprong zijn kerk en grot omgeven door een processiepark dat als een halve cirkel is uitgebouwd vanaf de Dorpsstraat. Het park wordt omringd door een straat en sloot, de ´Gavesingel´, later omgedoopt tot de Pastoor Bastiaansensingel. Op het plein voor de ingang van de kerk staat een kopie van het beeld van de ´Gekroonde Maagd´ zoals dat op de Esplenade in Lourdes staat.

Een nieuwe kruisweg

De tussen 1932 en 1934 opgerichte kruisweg is niet langer intact. Van de veertien grote, driedimensionale staties zijn er nog maar twee over: op het kerkhof XII ´Jezus sterft aan het kruis´ en naast de kerk XIII 'De kruisafname'.

In 2010 is een grootscheepse renovatie van het park uitgevoerd. Met het plaatsen van veertien nieuwe kruiswegstaties in het voorjaar van 2012 is de renovatie van het Processiepark afgerond.

Het park is nu weer een passende entourage voor de Willibrorduskerk en de Mariagrot van Sint Willebrord.

De Stichting Processiepark St. Willebrord, initiatiefnemer van de nieuwe kruisweg, heeft in samenwerking met KBO afd. St. Willebrord en het parochiebestuur op tweede Pinksterdag de Dag van het Park georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is de kruisweg plechtig gezegend.

Een impressie van de zonovergoten en drukbezochte Dag van het Park vindt u in ons Fotoalbum.

Hieronder vindt u foto's van de veertien staties van onze nieuwe kruisweg met bij iedere statie een korte uitleg.

St. Franciscusviering

5 oktober om 19.00 uur in Schijf.

€ 102.468,- tot en met eind augustus 2019!!

Tweede Collecte

op zaterdag 7 september.