Parochiecentrum en Mortuarium

Vrijdag 16 mei 2014 is ons nieuwe Parochiecentrum H. Willibrordus en Mortuarium Sint Willebrord aan de Pastoor Bastiaansensingel 32 officieel geopend.

Aansluitend aan de viering van de H. Eucharistie is het nieuwe gebouw onder grote belangstelling gezegend door onze bisschop, de bisschop van Breda mgr. dr. Johannes Liesen, waarmee de officiële opening een feit was.

Het oude mortuarium voldeed niet echt meer aan de eisen van deze tijd. Met de verkoop in 2012 van de oude pastorie aan de Dorpsstraat aan Wooninitiatief Het Eikenblad werd de financiële ruimte geschapen voor een nieuwbouw van een Parochiecentrum (pastorie) en mortuarium.

Het Parochiecentrum is een gebouw van twee verdiepingen. Op de benedenverdieping het mortuarium met een 4-tal rouwkamers om overledenen op te baren. En de mogelijkheid om gezamenlijk, zeker ook met wat kleinere groepen, afscheid te nemen van een dierbare overledene.

Op de bovenverdieping de Pastorie waar alle pastoraal medewerkers werkzaam binnen de parochies van de gemeente Rucphen, verenigd in de IPV regio Rucphen, een werkplek vinden.

De muurschilderingen zijn vervaardigd door Frank en Karin Roks.

het 17e misdienaars- en acolietenweekend

van 28 tot en met 30 september 2018

Zegening van motoren in Sint Willebrord

Van 14 tot en met 17 mei organiseerde de motorclub de V Twin Bikers uit
St Willebrord de motor avond 4daagse.

Viering door de week

Eerste Heilige Communie 2018