Gewijde artikelen

In de volksmond spreken we vaak van gewijde artikelen; in feite zijn het gezegende artikelen. Alle artikelen die wij aanbieden zijn dan ook gezegend door een daartoe bevoegde kerkelijke ambtsdrager. Zij vormen een teken van vroomheid, die door de zegening op een of andere manier ons geloof laten zien, want zij dienen om een beroep te doen op de liefde van onze Heer, Jezus Christus, ofwel om het vertrouwen te vergroten in de hulp van de heilige maagd Maria en van de heiligen.

Omdat wij dus de zegen van de Heer afsmeken over deze tekenen en beelden, dient vooral hierop gelet te worden, dat wij zelf zo’n getuigenis van christelijk leven afleggen, als goed voor ons lijkt om bij het gebruik van deze gezegende voorwerpen te tonen.

Wij bevelen de aanschaf van deze gezegende artikelen dan ook van harte bij u aan. U ondersteunt er uw parochie mee, maar het gaat er bovenal om, dat u steun en kracht mag ervaren door de aanwezigheid van deze gezegende artikelen in uw persoonlijk leven of dat dit het geval is in het leven van de naasten aan wie u een dergelijk artikel schenkt!

De gezegende artikelen zijn verkrijgbaar op onze pastorie tijdens de openingstijden op de maandag- en/of donderdagmorgen.

Schelpenviering

2 februari 2020 11.30 uur