St. Franciscusviering

5 oktober om 19.00 uur in Schijf.

Op  5 oktober  vieren wij de feestdag van de patroonheilige van onze parochie: Franciscus van Assisi. Zoals jullie weten is het op 4 oktober dierendag. De dag dat we extra aandacht besteden aan onze (huis)dieren. De dag is ontstaan door de heilige Franciscus. Die wilde eenvoudig leven, trok zich terug in de natuur. Er gaat zelfs het verhaal dat hij kon praten met de dieren.

Hij maakte een mooi lied waarin hij de zon, de maan en andere natuurverschijnselen zijn broeders en zusters noemde. Franciscus wijst ons op onze zorg voor de natuur en voor onze medemensen.

De viering is om  19.00 uur in de Martinuskerk in Schijf.

Het pastoraal team zal hierin voorgaan en een groot samengesteld koor van alle koren uit de verschillende parochiekernen zullen samen met de kerkgangers de viering muzikaal opluisteren.

Ook het kinderkoor van Schijf zal zingen.

.

Voor de kinderen is er een

kindernevendienst

die erg leuk gaat worden!!

Wat we gaan doen blijft nog een verrassing,

maar het heeft te maken met de kerststal.

Franciscus heeft namelijk als eerste een kerststal opgebouwd….met levende dieren!

Na afloop is er ontmoeting onder elkaar met koffie, thee en door mensen eigen gemaakte taart.

Voor kinderen is er natuurlijk ook te drinken.

En na afloop krijgen ze nog een leuke verrassing om mee te nemen.

Mis het niet!! In dit weekend zijn alle andere kerken van de Sint Franciscusparochie gesloten.

Geplaatst op 05-09-19

St. Franciscusviering

5 oktober om 19.00 uur in Schijf.

€ 102.468,- tot en met eind augustus 2019!!

Tweede Collecte

op zaterdag 7 september.