Sint Franciscusparochie

Na enkele jaren van nauwe samenwerking tussen de parochies H. Martinus te Rucphen, H. Martinus te Schijf, H. Joannes de Doper te Sprundel, H. Willibrordus te St. Willebrord en de H. Maria Boodschap te Zegge in de Interparochiële Vereniging regio Rucphen, heeft Bisschop Liesen besloten tot een fusie van de parochies per 1 januari 2017 onder de naam Sint Franciscusparochie.

De huidige parochies worden parochiekernen binnen de Sint Franciscusparochie. Een parochiekerncommissie wordt belast met de dagelijkse zaken in die parochiekern. Alles wat goed op plaatselijk niveau kan worden geregeld zal daar ook blijven. Centraal worden die zaken geregeld waar schaalvoordeel behaald kan worden, bijvoorbeeld het bevorderen van het geloofsleven in de kernen, de werkgeversrol voor de pastorale werknemers, de contacten met het bisdom, algemene bestuurszaken, e.d.

De fusie mag dan een feit zijn, er moeten nog veel praktische zaken geregeld worden. Wij houden u op de hoogte, onder andere via deze site.

Neem ook eens een kijkje op de sites van de parochiekernen, of bij de priesteropleiding van Bovendonk in Hoeven.
Klik met de aanwijzer op de groene marker en u krijgt de naam en adresgegevens te zien, klik op de naam om naar de betreffende site te gaan.

Schelpenviering

voor de ouders en dopelingen van het afgelopen jaar

Installatieviering en ontmoeting

Pastoor Hans van Geel